top of page
חיפוש

עשית ספורט ונתפסת? כדאי שתקראי את זה

ריכזתי עבורך בפוסט הבא מה כדאי לעשות כשאת מתאמנת? איך להביא את הגוף שלך למקסימום שלו מבלי להתיש אותו, ומה הכי חשוב לעשות בכדי שהספורט יהיה אפקטיבי עבורך? כל הטיפים כאן, מוזמנת לקרוא וליישם בחייך.

ספורט ספורט ספורט, לכל מקום שאני מפנה את הראש אני מקבלת אינסוף הצעות למינויים לחדרי כושר, פילאטיס, יוגה, רכיבה על אופניים, טיפוס הרים, הליכה עם מקלות, שיעורי חיטוב, עיצוב ועוד ועוד.

אז כמה מילים על סוגי הספורט האלה, את כבר יודעת שבכדי לעלות את סיבולת הלב ריאה יש צורך לעשות ספורט יותר אינטנסיבי כמו הליכה וריצה הספורט הזה גורם להיווצרות של עורקים קטנים נוספים סביב הלב ומספק ללב שכבת הגנה נוספת. לכל ספורט יש את היכולת לסייע לך, להניע את הגוף שלך בצורה טובה כל זמן שאת, עושה אותו נכון ומדייקת את התנועתיות שלך. בכך גורמת לתועלת רבה יותר מאשר נזק לגוף. תחילה, אני רוצה לדבר איתך על ההבדל בתרבויות הספורט בין המזרח למערב. ישנם הבדלים עצומים בין סוגי הספורט הללו והשפעתם על הגוף המנטליות והמחשבה. במערב הכל מהיר, הכל דינמי הליכונים, משקולות, עיצוב וקפיצות. הוויב הוא, מהר מהר מהר צריך להספיק הכל, כמו גם בחיינו האמיתיים פה, לעיתים ישנה הרגשה שהכל כל הזמן במתח גבוהה מאוד. לעומת זאת, במזרח התרבות הספורטיבית שונה, בדיוק כמו החיים שם, רגועים יותר לחוצים פחות, ממהרים פחות ומוצאים זמן לעשות ספורט. בפינות הרחוב השונות אפשר להצטרף לקבוצות של אנשים ולתרגל ביחד. במזרח, מדובר על ספורט רגוע יותר כמו יוגה שמביאה איתה רוח של ריכוז עצמי פנימה. אומנויות לחימה למיניהן, כמו טאיצ'י שמתבססות על ריכוז שיא של המתאמן ושקט נפשי. מכאן, מתאפשרת תנועה מדויקת וחלקה של הגוף. הפילאטיס הוא נגזרת של היוגה שעם השנים הפך למשהו דינמי ואינטנסיבי יותר כמו פילאטיס המכשירים למשל.


מה ההבדל המהותי בין שני סוגי ספורט אלה?

ההבדל הינו, שבעוד שמזרח עובדים על מתיחות של הגוף, שיפור טווחי תנועה, הארכת שרירים ורגיעה. במערב, עובדים על אופי של מהירות וכיווץ שרירים בעיקר האימונים יותר נוקשים ואינטנסיביים, זו מהות הספורט של ריצות למרחקים ארוכים, קפיצות ועוד.


איזה ספורט נכון לי לעשות?

ספורט זה משהו אישי בדיוק כמו בגד, מה שמתאים לאחת לא מתאים לשניה. לכן, אני תמיד ממליצה למטופלות שלי לבחור בספורט שהן אוהבות, זה כל כך חשוב. דמייני סיטואציה שאחרי הקורונה תקופה בה בקושי זזת מהספה ומחשבות אינסוף. הגעת להבנה, שאת חייבת לעשות ספורט והנה נרשמת לחדר כושר וההתלהבות בשיאה. הלכת פעם, הלכת פעמיים הלכת שלוש ואפילו שבוע ואז, התחילו התירוצים: היום אני עייפה, השיעור היה קשה, נתפסו לי כל השרירים, המדריכה הזאת לא נחמדה אלי.. במידה ובחרת בספורט שאהוב עלייך את תלכי כל יום לשם בחיוך ואהבה וזה הדבר הכי חשוב עבורך. תבחרי את הספורט שלך מתוך רצון ונכונות להתמיד בו, תאהבי את הבגדים תקני לך נעליים נוחות ולכי על זה.

מה קורה בפועל בשיעורי הספורט?

כמו שציינתי קודם, הספורט המערבי אינטנסיבי הרבה יותר. את מגיעה לשיעור ואת מאוד רוצה להרגיש שהגוף שלך עבד קשה, שנתת את כל כולך והתאמצת מאוד. בהתאם את גם מקווה לקבל שריפת קלוריות והרגשה טובה. אני בהחלט מסכימה איתך עם כל אמירה כזאת. יחד עם זאת, מה אם באותו היום את קצת עייפה? מה אם השיעור באמת קשה מדי ביחס למה שאת רגילה? פה אני מציעה להאט את הקצב ולנשום. המדריכה חייבת להוביל את השיעור עבור כולן, בסטודיו תמיד יתאמנו איתך אנשים מכל קשת הרמות, חלקם יהיו ספורטיביים למדי וחלקם רק מתחילים. השיעור, תמיד יהיה מחובר לכולם ויצטרך לתת מענה נרחב גם למתחילים וגם למתקדמים ולכן אני מציעה לעשות רק מה שבגבול היכולת שלך ולא מעבר למוגזם.


איך להביא את הגוף שלך למקסימום שלו ולא להתיש אותו?

להתאמן נכון, מה זה אומר? במידה ואת מתאמנת ותיקה ויש ביכולתך לבצע את התרגילים המוצעים בחדר הכושר אני אומרת לכי על זה. גם פה, יש סיכון בלמשוך את הגוף מעבר ליכולת שלו כשאני אומרת את זה אני מתכוונת שלאתגר אותו זה מעולה והתקדמות בצעדים קטנים, תביא תוצאות מעולות. במידה ורק התחלת להתאמן ואת מסתכלת, כי כולן מסתכלות לצדדים על זו שלידך, שמצליחה לעשות 3 סטים שלמים בעוד שאת מרגישה מעולפת כבר בסט הראשון. אבל את לא רוצה להרגיש פרייארית לידה. את מנסה בכל זאת למשוך את עצמך למקום שאת מתקשה להחזיק בו, אני מציעה לך, תעצרי! פה את מנסה להביא את הגוף שלך מעבר ליכולות שלו. את יכולה לגרום נזק לשרירים כמו קרע, מתיחה לא רצויה ואף שברי הליכה כשמדובר בריצה. לא פעם הגיעה אלי לקליניקה, מטופלת שרק הצטרפה לקבוצת ריצה וכבר רצתה לעקוף את כולם, היא סיימה בשברי הליכה קשים ונאלצה לא לחזור כחודשיים לספורט האם זה באמת השתלם לה? אני בספק.

בנוסף, קחי מנוחה. השרירים נבנים במנוחה, הגוף זקוק למנוחה הזאת. אפשר פעמיים בשבוע לתת לו לנוח. זה יועיל לתאים שלך להתחדש. המנוחה היא חשובה בדיוק כמו הספורט. בכדי לפתח גוף בריא, נכון יהיה לעבוד בכל פעם על קבוצת שרירים אחרת. לדוגמא, אם אני אוהבת הליכות ואני עושה אותן כל יום, נכון יהיה לי לשלב תנועתיות בפלג גוף העליון שלי בכדי לחזק גם אותו, ידיים, גב, בית החזה.


ומה הכי חשוב לעשות בכדי שהספורט יהיה אפקטיבי ?

השקעת המון, קמת התלבשת הלכת למכון. התאמנת כמעט שעה או יותר ואת מרגישה נהדר עם עצמך. את מסמנת וי על עוד יום של ספורט, איזה כייף המטרה הושגה וההרגשה אש. את חוזרת הביתה מתקלחת ונהנית מהערב שלך. למחרת בבוקר את רוצה לקום מהמיטה אבל, ואוו הגוף שלך כואב ממש. את מרגישה את כל השרירים שלך תפוסים והגוף כאילו בשלו: עזבי אותי עכשיו אני רוצה לנוח ממש לא בא לי לעמוד על הרגליים. את מתקשה להאמין שזה המצב, אחרי האימון הנפלא של אתמול ושואלת את עצמך, מה השתבש? במקרה הטוב, כשאת מבינה את רמת התפיסות של הגוף, את מבינה שאת חייבת עיסוי כרגע ומתקשרת אלי😊ובכל זאת, את שואלת את עצמך מה נסגר? לבטל את הפגישות להיום? להישאר במיטה? את לא יכולה לזוז. אז למה זה קורה לך ומה צריך לעשות כדי שזה לא ייקרה יותר?

מילת המפתח היא מתיחות כן, פשוט למתוח את הגוף שלך אחרי כל אימון. איך למתוח? כמה זמן נכון לעשות מתיחות אחרי אימון? כמה זמן צריך להישאר בכל מתיחה? ומה יוצא לך מזה? את כל זה אכתוב בפוסט הבא. אז תישארי מחוברת, תמשיכי לעשות ספורט ותהני מכל רגע. במידה והגוף שלך צועק "הצילו" "כואב לי" "נתפסתי" תתקשרי אלי אני מבטיחה לרפא אותך - שיר מטפלת הוליסטית - 052-6206662




bottom of page